
Vaasan Mallasjääkäreiden pj Tommi ja hallituksen jäsen Sami lähtivät Tampereen SOPP:iin lauantaiksi katsastamaan mitä kaikkea kivaa kotimaiset pienpanimot ovat tuoneet tarjolle tällä kertaa. Paikalla oli 23 panimoa ja tarjolla todella laaja valikoima erilaisia oluita.

Sää oli maistelijoille suosiollinen, aurinko paistoi koko päivän ja lämpötila pyöri n. 18 asteen hujakoilla. Tapahtuman viimeinen päivä houkutteli paikalle yleisöä satamäärin, heti porttien auetessa klo 12 alue alkoi täyttyä uteliaista maistelijoista. Panimot möivät lauantaina olutta enemmän kuin kahtena aiempana päivänä yhteensä.
Klo 18 aikaan sisäänpääsyjono ulottui jo Tillikan kulmalle asti eli lähes 200 metrin päähän, tämän jonon jouduimme kokemaan poistuessamme hetkeksi alueelta, järjestysmies kun ei kertonut että jo maksaneet asiakkaatkin joutuvat jonottamaan uudestaan sisään. Muuten tapahtuman järjestelyt oli hoidettu kiitettävästi, halukkaat saivat käteensä afterpay-rannekkeen, joka nopeutti maistoannosten maksamista huomattavasti.

Vessoja oli riittävästi ja eikä jonoja päässyt syntymään. Kritiikkiä saa ainostaan lasinpesupisteiden paha ruuhkautuminen, niitä olisi saanut olla vaikka joka maistopisteen yhteydessä.

Ruokaa ja naposteltavaa oli tarjolla kohtuullisen huokeaan hintaan useilta tuottajilta, eriyisesti mieleen jäivät valkosipulinen ruisleipäherkku, BBQ aitoon texas-tyyliin ja hitaasti voissa paistetut muikut.



Mieleenpainuvimmat ja huomionarvoisimmat oluet:

Hiisi
Black Bretty Black Ipa.
Hyvin mielenkiintoinen bretta-hiivalla käytetty black IPA.
Donut Island
Ich Bin Ein Berner. Grapefruit Gose.
Todella greippinen. Monelle varmasti aivan liian hapan, mutta Tommille tämä maistui ehkä juuri äärimmäisen happamuuden ansioista.
Frisco Disco IPA.
Ehdottomasti yksi positiivisista yllätyksistä. Pilsner-maltaasta ja Citra-humalasta taiten tehty keitos, joka ei jättänyt ”catpiss” -luokan IPA:sta pitävää Tommia kylmäksi, myös Samin mielestä yksi parhaista oluista koko SOPP:ssa.

Ruosniemen Panimo
Koodari American Lager.
Hienosti humaloitu lager, joka oli varsin raikas ja miellyttävä kokemus.

Pyynikin Käsityöläispanimo
Papan Vanilla Stout.
Tuli viimein maistettua. Monesta suunnasta kuullut pelkkiä kehuja ja olihan se todella hyvää.
Maj Stout.
Jäi Papan jalkoihin kun piti Papan Vanilla maistaa ensin. Samilla kävi juurikin päinvastoin, Maj stout otti ja syrjäytti pehmeämmän ja vähemmän humaloidun Papan 6-0.


Iso-Kallan Panimo
Pimeyden Morsian.
Turmion Kätilöille Valmistettu tuhti imperial stout itse paahdetulla kahvilla ja kaakaolla höystettynä
Radbrew
Together In The Dark. Imperial stout.
Parhaita tyylisuunnan tuotoksia, josta ei oikeastaan löytänyt mitään parantamisen varaa. Tästä pohjasta todella hyvä lähteä miettimään tynnyrikypsytysprojekteja. 10% alkoholia eikä paistanut läpi.
Malmgård
Proto #9. Black IPA.
Toimiva ja maistuva black IPA, jossa käytetty kauraa ja vehnää. Humalista vastaa Mosaic ja Columbus.
Bryggeri Helsinki
Wee Heavy.
Tukeva ja muistutti paljon AleSmithin vastaavaa tuotosta. Tommin makuun sopiva.
Maku Brewing
Savu Porter.
Sopivasti savuinen ja täyteläinen porter. Mukana lakritsia ja havuja.
Simeoni Blond Ale.
Varsin hyvä blond ale, jokseenkin vajaaksi jätti kuitenkin loppumietelmän.
Me So Hoppy DIPA.
Todellakin humaloitu huolellisesti. Räjähti suussa ja maku säilyi pitkään. Tästä tykkäsivät molemmat humala-addiktit.
Saimaan Juomatehdas
Brewer’s Special Blue Shies IPA.
Perushyvä IPA, josta löytyi kuitenkin pienoinen virhemaku ja jäi myös maut jotenkin vajaiksi. Varmasti toimii ihmisillä, jotka ovat heräämässä oluiden monimuotoisuuteen.
Maistila
Musta Jaska Imperial Stout.
Oli varsin vakavasti otettava vahva ja pehmeä juoma. Ei moitittavaa
Kaira.
Mieto ja helposti lähestyttävä IPA. Oikein maukas tapaus.
Moood.
Vaniljainen milk stout. Todella silkkinen. Hiisi-panimon Kyytön kanssa samoilla linjoilla ja ovat tällä hetkellä varmasti Suomen parhaimmistoa lajissaan.
Single Hoppit.
Tasapinoinen single hop pale ale.
Wax Off.
Samin ja Tommin mielipiteet jyrkästi jakava farmhouse alen ja saisonin fuusio. Sami tykkäsi, Tommi ei.

Lapin voima
Mielikki Lempeä Muinaisolut.
Lämmitetty ruis-sahti. Varsin tukeva ja erittäin paksu koostumus. Paljon hunajaa ja rehtiä sahtimaisuutta. Lämmitysprosesseineen mielenkiintoisimpia tapauksia koko tapahtumassa.

Rekolan Panimo
Kaksi Kotia Vailla Humalaa.
Hieno lisäys Kaksi Kotia -sarjaan. Humaloiden sijaan käytetty villiyrttejä ja pakurikääpää. Molempien vaasalaisten makuhermoon osuva hapan tapaus.
